Blog

Farba prírody a zeme

Hnedá je teplá príjemná farba prírody a zeme, ktorá vzniká spojením žltej, červenej a čiernej farby. Symbolizuje vyrovnanosť, prirodzenosť, praktickosť a komfort. Povzbudzuje racionalitu, mier, zdravú myseľ, dodáva istotu, odvahu a schopnosť stáť pevne nohami na zemi. Preferujú ju nekonfliktní ľudia, ale aj tí, ktorí hľadajú rovnováhu, pokoj a poriadok, majú radi funkčné a praktické veci a neradi utrácajú. Dokonalo dotvára pocit tepla, útulnosti, bezpečia domova a zachovania tradície. Je priateľská a nechá vyniknúť všetky farby. Kombináciou svetlých a tmavých tónov tehličkových obkladov docielite prirodzený vzhľad každej steny s vizuálne vyváženým efektom.

Teplé tóny

obsahujú červené, oranžové, ružové, hnedé, svetlohnedé a tmavohnedé odtiene, ktoré sa pripisujú zemitým farbám. Dopĺňajú odtiene v prírode a evokujú príjemnú atmosféru miest zaliatych slnkom. Vyvolávajú príjemný pocit domova. Sú vhodné aj do veľkých priestorov, ktoré optický zútulnia. Tehličkové obklady s hrubými, alebo reliefnými textúrami umocnia prirodzený vzhľad a jedinečný charakter stavebného materiálu, akým je tehla.

Tehlové fasády dodávajú moderným stavbám z betónu, ocele a skla pocit ,,človečenstva“, pretože stavby z pálených tehál máme po tisícročiach zapísané v DNA. Prírodná fasáda je príjemná na dotyk a vyvoláva pocit tepla. Zútulní všetky interiéry. Pálená tehla je tradičný materiál overený stáročiami. Je pevná, spoľahlivá a stabilná. V dnešnej dobe, ktorá ponúka množstvo problémových a neoverených stavebných hmôt, zostáva najvyššou zárukou kvality a trvácnosti. Vďaka výskumu a progresu v technológii spracovania suroviny a výroby, sa naďalej vylepšuje a prispôsobuje novým požiadavkám modernej doby. Pritom si však zachováva svoj prírodný pôvod a jedinečný vzhľad.

Dizajn je plán experimentu, hra fantázie a presadenia osobitného štýlu. Pamätáte si ešte ten pocit, keď ste sa zamilovali do svojho prvého domova? Na všetky tie otvorené možnosti, ktoré boli pred Vami? Túžite tento vzrušujúci pocit prežívať znovu? Zabávajte sa s nami v štýle Bricker! Inšpirujte sa farbami, textúrami a tvarmi tehličkových obkladov. Buďte kreatívni a vytvorte si vlastný príbeh s obrazom predstavy vysnívaného domova. Naše kolekcie farebných odtieňov Vám dávajú slobodu kombinovať a objavovať Váš osobný štýl. Môžete si byť istí, že to, čo si vyberiete dnes, sa vám bude páčiť aj zajtra. Užite si to!

Nech si už vyberiete akýkoľvek odtieň, dôležité je, aby ste našli ten správny rytmus medzi farbami a dosiahli harmóniu, ktorá zodpovedá vášmu vkusu a temperamentu a vytvorí priestor, v ktorom sa budete cítiť dobre.

VASCU CERASI ROTADO

Vrásnenie nie je celoplošné, hrany sú ostrejšie. Povrch si zachováva príjemný rustikálny vzhľad a uhľadenejší výzor. Pri výrobe tehál do foriem sa zmes ílov viac vlhčí, čo spôsobuje dôslednejšie vypĺňanie foriem a hladší povrch.

SINTRA ARDOR BELINO

Všimnite si, ako veľmi sa zmení charakter vzorky, pri zmene škárovacej malty – akoby to bol iný obklad, no nie je. Vrásnenie nie je celoplošné, hrany sú ostrejšie. Povrch si zachováva príjemný rustikálny vzhľad a uhľadenejší výzor. Pri výrobe tehál do foriem sa zmes ílov viac vlhčí, čo spôsobuje dôslednejšie vypĺňanie foriem a hladší povrch.

 

TOPAZ

Výrazná štruktúra a vrásnenie povrchu sú vytvorené presným miesením materiálu a vďaka ručnému vypĺňaniu foriem je zabezpečená jedinečnosť každej tehličky.