Blog

Nalaďte sa na svoj odtieň ,,V štýle BRICKER“ - Sivá, ktorá nikdy neomrzí

Zvláštne priestorové koncepcie vytvorené z tehličkových obkladov s akcentom na detail dopĺňajú nové a zároveň dekadentné trendy v inovatívnom dizajne. Nie len exteriéry, ale aj interiérové steny sú skvelým plátnom pre inšpiráciu využitia tehlových obkladov. Tehla nemusí mať len svoju charakteristickú oranžovú farbu. Široká ponuka farebných odtieňov umožňuje nespočetné kombinácie a možnosti. Ak uprednostňujete skôr čisté a jednoduché línie, určite si vyberiete z ponuky šedých či čiernych obkladov, ktoré pôsobia elegantne a nadčasovo. Sivá farba nikdy nesklame. Dopraje vám možnosť experimentovať a kombinovať.

Sivá, ktorá nikdy neomrzí

je neutrálna, príjemná farba, ktorá je symbolizuje všednosť a obyčajnosť. Páči sa rozvážnym ľuďom, ktorí uprednostňujú jednotvárnosť, neboja sa postaviť zoči voči neúspechu, porážke či kritike a udržujú si odstup. Aj keď nie nepatrí medzi upokojujúce farby, vyberajú si ju nekonfliktní ľudia, ktorí hľadajú rovnováhu, pokoj a jednoduchú eleganciu. Čoraz viac preferované odtiene sivej pôsobia v architektúr nadčasovým dojmom a ľahko sa kombinujú s akýmkoľvek odtieňom. Čím je šedá svetlejšia, tým jemnejšie a živšie pôsobí, čím viac sa blíži k čiernej, tým je viac vážna, prísna a dramatická.

 

Farby hrajú v našom živote veľmi dôležitú úlohu a to nie len z estetických dôvodov. Rovnako ako ovplyvňujú náš vkus pôsobia aj na našu psychiku. A to až do tej miery, že môžu zmeniť našu náladu, alebo vplývať na naše zdravie. Jednotlivé farebné tóny dokážu navodiť pocit príjemného tepla či naopak chladu. Zvolenie správnych odtieňov je dôležitým krokom pri návrhu nášho budúceho bývania a následnom výbere stavebných materiálov.

Ak sa rozhodnete pre tehlovú stenu, buďte kreatívni a nebojte sa experimentovať. Využite krásu a eleganciu tehlových obkladov, ktoré vám pomôžu vyjadriť sa vo vlastnom štýle.