Blog

Vytvorte si tehlovú stenu podla svojich predstáv

Produkty Terca

Neomietané tehlové murivo predstavuje nezameniteľný stavebný prvok s jedinečným architektonickým výrazom. Lícové tehly Terca ponúkajú bohatú škálu farebných odtieňov a povrchových úprav, ktoré umožňujú realizovať rezné tehlové murivo v ľubovoľnom štýle.

Lícové tehly Terca sú nositeľom tradície v novej podobe. Sú určené na zhotovenie rôznych druhov neomietnutého lícového muriva a murovaných konštrukcií v exteriéri a interiéri ako obkladové tehly fasády, detaily fasády, či murované ploty a múriky. Je to prírodný materiál zaručujúci stálofarebnosť a odolnosť voči poveternostným vplyvom.

Tehlové obkladové pásiky TERCA Standard

predstavujú jednoduchší variant ako dosiahnuť vzhľad tehlového rezného muriva. Sú rovnako ako tehly mrazuvzdorné a odolné voči poveternostným vplyvom, majú takmer neobmedzenú životnosť a farebnú stálosť bez potreby údržby. Dĺžka a výška pásikov sú zhodné s rozmermi dlhších lícových plôch tehál, hrúbka je 23 mm. Vyrábajú sa aj doplnkové rohové pásiky na dokonalú imitáciu väzby muriva na rohoch, osteniach, parapetoch a pod. Lepia sa lepidlom na lepenie keramického obkladu vhodným do exteriéru. Opravovaný podklad musí byť dostatočne pevný a bezprašný. Precíznou aplikáciou tehlových obkladových pásikov sa dá dosiahnuť dokonalý dojem tehlového lícového muriva.

Licové tehly TERCA Standard 

predstavujú veľmi pestrú škálu lícových tehál s rustikálnym vzhľadom. Tehly majú príjemný rustikálny vzhľad s drsným až vrásčitým povrchom, bez ostrých hrán a rohov. Farebná škála je veľmi bohatá od svetlých béžových odtieňov až po tmavé antracitové tóny.